Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκιά του εαυτού του – Φοβούνται αυτοκτονία του Στρος Καν – Η καμαριέρα δεν ήξερε ποιος ήταν!

Η φωτογραφία στ' αριστερά τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του. Η φωτογραφία στα δεξιά είναι στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης REUTERS
Η καμαριέρα δεν γνώριζε την ταυτότητα του Στρος Καν μέχρι την επόμενη μέρα της επίθεσης. Είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια.
Κάθε μισή ώρα ένας δεσμοφύλακας επισκέπτεται το κελί του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος Καν. Ο λόγος;. Φοβούνται πως ο Ντομινικ θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στην ζωή του.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν ψυχολόγοι ερμηνεύοντας τα όσα είπε ο Στρος Καν κατά την μεταφορά του στις φυλακές Ράικερς. Μάλιστα φαίνεται πως έχουν τοποθετήσει και ειδικό μηχάνημα που ελέγχει ότι αναπνέει καθώς κοιμάται για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην ιστοσελίδα του, το NBC αναφέρει ότι η ιατρική ομάδα της φυλακής προληπτικά έδωσε την εντολή για τη στενή παρακολούθηση που σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα ελέγχεται κάθε 15 και 30 λεπτά, αν φορά τη στολή του κρατούμενου και παπούτσια χωρίς κορδόνια.

    “Ο κανονισμός απαιτεί κάθε κρατούμενος να αξιολογείται σε συνάρτηση με τον κίνδυνο που παρουσιάζει να αυτοκτονήσει ή να κάνει κακό στους άλλους”, είπε εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης. “Η σωφρονιστική διοίκηση της πόλης της Νέας Υόρκης τηρεί τους ίδιους κανονισμούς για την ασφαλεία και την υγεία όλων των κρατουμένων “, διευκρίνισε.

Ποια είναι η καμαριέρα

Η καμαριέρα, που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, που φέρεται ότι πραγματοποίησε εις βάρος της ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του παρολίγον βιαστή της, μέχρι την επομένη της επίθεσης, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της.

 
Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Τζέφρι Σαπίρο, σκιαγραφώντας το προφίλ της.
 
“Δεν είχε ιδέα για ποιος ήταν ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του” τόνισε ο Σαπίρο, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν σωματικές βλάβες.
 
Το επεισόδιο φέρεται ότι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, και η καμαριέρα δήλωσε ότι αγνοούσε την ταυτότητα του άντρα που της επιτέθηκε μέχρι την Κυριακή.
 
“Ένας φίλος της της τηλεφώνησε και την ρώτησε αν είχε καθόλου ιδέα ποιος ήταν ο άνθρωπος που της προσπάθησε να τη βιάσει”, είπε χαρακτηριστικά ο Σαπίρο.
 
Η 32χρονη γυναίκα “δεν σταματά να κλαίει” μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, ανέφερε σήμερα ένας 42χρονος εστιάτορας που παρουσιάζεται ως αδελφός της καμαριέρας.
 
Ο 42χρονος από τη Γουινέα που έχει ένα μικρό εστιατόριο στην 8η Λεωφόρο στο Μανχάταν στο προάστιο Χάρλεμ ανέφερε ότι η αδελφή του του τηλεφώνησε το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία γιατρών και αστυνομικών και του είπε ότι “της συνέβη κάτι πολύ σοβαρό” . Έκλαιγε, δεν σταματούσε να κλαίει, ανέφερε ο αδελφός της, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Καφέ 2115”.
 
Του είπε ακόμα ότι θέλει να της βρει έναν δικηγόρο και ότι συνέβησαν διάφορα κακά πράγματα που κατάγγειλε στην αστυνομία.
 
Ο 42χρονος ανέφερε ότι η αδελφή του εργάζεται τρία χρόνια στο ξενοδοχείο αυτό ότι είναι μητέρα μιας κόρης και ότι μιλά άριστα γαλλικά. “Είναι πολύ καλή μουσουλμάνα. Δεν φορά μπούργκα αλλά καλύπτει με μαντήλα τα μαλλιά της” πρόσθεσε. Ανέφερε ότι η αδελφή του δεν είχε ξαναδεί τον Ντομινίκ Στρος Καν και φυσικά δεν ήξερε την ιδιότητά του.
 
Ο 42χρονος πρόσθεσε ότι η αδελφή του κρατείται “σε ένα μυστικό μέρος” και όχι φρουρούμενη στο σπίτι της στο Μπρονξ, ο διαχειριστής του οποίου ανέφερε ότι “είναι μια πολύ όμορφη τριαντάρα από την Αφρική που δεν έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα. Εργάζεται σκληρά και είναι πολύ σοβαρή και πολύ ήσυχη”.
 
Παρόμοιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου για την υπάλληλό τους επισημαίνοντας ότι “είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά της” .
 
Ο 62χρονος Ντομινίκ Στρος Καν βαρύνεται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της παράνομης κράτησης και του εξαναγκασμού σε θωπείες. Αν καταδικαστεί με βάση το παραπάνω κατηγορητήριο μπορεί να χρεωθεί με εγκλεισμό στις φυλακές πάνω από 25 χρόνια.
 
Οι δικηγόροι του πάντως αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Κακουργημάτων του Μανχάταν.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η πιο διάσημη καμαριέρα του κόσμου; – 13 τ.μ. κελί και μπέργκερ γαλοπούλας για τον Στρος Καν


Το “γαλλάκι” στις φυλακές Ράϊκερς – 20 μέρες στην κόλαση

Λείπουν οι αμυχές, περιμένουν το DNA να ρίξει φως στην υπόθεση Στρος Καν – Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον επικεφαλής του

Γάλλοι σοσιαλιστές κατά ΗΠΑ: «Ξεφτιλίζουν τον Στρος Καν»

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Σαρκοζί – Έμμεση αναφορά στον Στρος Καν

Εδώ περνάει την πρώτη του νύχτα ως φυλακισμένος ο Στρος Καν – Παρέα με 14.000 φυλακισμένους στο νησί Ράϊκερς

Το “γαλλάκι” στις φυλακές Ράϊκερς – 20 μέρες στην κόλαση

Σε κατάσταση σοκ το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα – Ψάχνει εναγωνίως τον διάδοχο του Στρος Καν

Ο δικηγόρος του Στρος Καν είχε αθωώσει τον… Σωκράτη!

Υπό κράτηση μέχρι τις 20 Μαΐου ο Στρος Καν – Γιατί αρνήθηκε η δικαστής να τον αφήσει ελεύθερο

“Οι Έλληνες εκδικήθηκαν στον Στρος Καν”, γράφει Τουρκάλα αρθρογράφος!

Ο Πολάνσκι “πήρε στο λαιμό του” τον Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε