Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σκηνές γουέστερν – Μασκοφόροι λήστεψαν τρένο στη Γαλλία

Ουδείς τραυματίσθηκε από την επίθεση, όμως ο Ρεβερντί είπε ότι οι ληστές έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε ένα επεισόδιο που μοιάζει να έχει βγει από αμερικανική ταινία γουέστερν, μασκοφόροι λήστεψαν χθες το βράδυ ένα φορτηγό τρένο στη νότια Γαλλία αφού μπλόκαραν τις σιδηροτροχιές με καροτσάκια από σούπερ-μάρκετ και μεταλλικές ράβδους.

Η παράτολμη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ. στα βόρεια προάστια της Μασσαλίας, με αποτέλεσμα ένα επιβατικό τρένο να πέσει πάνω στο φράγμα και να αναγκαστεί να σταματήσει, υποχρεώνοντας να σταματήσει επίσης ένα φορτηγό τρένο που ακολουθούσε.

“Οι επιθέσεις στα τρένα δεν είναι κάτι καινούριο, όμως αποτελούν αρκετά σπάνιο φαινόμενο”, δήλωσε ο Νταβίντ-Ολιβιέ Ρεβερντί, αξιωματούχος του συνδικάτου των αστυνομικών στην περιοχή. “Η χθεσινή ήταν αντάξια των επιθέσεων στις άμαξες στην Άγρια Δύση”, πρόσθεσε.

Περίπου 20 μασκοφόροι λεηλάτησαν αρκετά από τα βαγόνια του φορτηγού τρένου και μετά εξαφανίσθηκαν μέσα στη νύχτα. Μερικοί ήταν οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους. Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το επιβατικό τρένο, το οποίο μετέφερε εκείνη την ώρα 26 επιβάτες. Δεν έγινε γνωστό τι πήραν από το φορτηγό τρένο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε