Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκοτώνουν ακόμη οι πιστοί του Άσαντ! 1,2 εκατ. στους δρόμους κατά του καθεστώτος

ΦΩΤΟ REUTERS

Οκτώ διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στη Συρία, από πράκτορες της ασφάλειας ή πολιτοφύλακες που είναι πιστοί στο συριακό καθεστώς.

“Δύο διαδηλωτές μαχαιρώθηκαν μπροστά από το Τέμενος Αμνέ στο Χαλέπι από πολιτοφύλακες που είναι πιστοί στο καθεστώς, οι οποίοι εισχώρησαν στο τέμενος και επιτέθηκαν στους πιστούς”, δήλωσε ο Αμπντελκαρίμ Ριχάουι, επικεφαλής της Συριακής Συμμαχίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι δεκάδες άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν.

Ένας άλλος διαδηλωτής σκοτώθηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Ααζάζ, στην επαρχία του Χαλεπίου, προσέθεσε.

“Στη Χομς, δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες διέλυσαν τις διαδηλώσεις στις συνοικίες Αλ Χαλιντιέ και Ντάουαρ αλ Φάχουρα”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο χωριό Κφαρ Ρούμα στην επαρχία Ιντλέμπ, στα σύνορα με την Τουρκία, προσέθεσε ο Ριχάουι. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στους διαδηλωτές και στην πόλη Ιντλέμπ, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη Μλέιχα, στην επαρχία της Δαμασκού, “δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και άλλοι τραυματίστηκαν”, σημείωσε επίσης ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Παρασκευή, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο Σύροι διαδήλωσαν κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στις πόλεις Χάμα, στην κεντρική Συρία και την Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προσέθεσε ο Αμπντελραχμάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε