Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκότωσαν τον Νο2 της Αλ Κάιντα

Τα «χτυπήματα» των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης συνεχίζονται με το θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της, Ατίγια αμπντ αλ-Ραχμάν.

Ο Ραχμάν σκοτώθηκε στις 22 Αυγούστου στο Πακιστάν, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, χωρίς να πει πως πέθανε ο Νο2 της Αλ Κάιντα.

Ο θάνατος αυτός, σε σύντομο διάστημα μετά τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το Μάιο, είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

“Ο θάνατος του Ατίγια είναι μια τεράστια απώλεια για την Αλ Κάιντα, επειδή ο Άιμαν αλ-Ζαουάχρι στηριζόταν πολύ σε εκείνον προκειμένου να τον βοηθήσει να καθοδηγήσει και να διευθύνει την οργάνωση, ιδιαίτερα μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Ζαουάχρι αντικατέστησε τον μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα όταν ο μπιν Λάντεν σκοτώθηκε, επίσης στο Πακιστάν.

“Η ανακάλυψη υλικού από το συγκρότημα κατοικιών του Μπιν Λάντεν έδειξε σαφώς πως ο Ατίγια ήταν βαθιά αναμεμιγμένος στη διεύθυνση των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα ακόμη και πριν από την επιδρομή. Είχε πολλαπλές ευθύνες στην οργάνωση και θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί”, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε