Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκότωσε 40 μεταλλωρύχους η αστυνομία

Σκότωσε 40 μεταλλωρύχους η αστυνομία

Εικόνες σοκ μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα από τις συγκρούσεις μεταξύ απεργών εργατών σε ορυχεία της Νοτίου Αφρικής και δυνάμεων της αστυνομίας

Αστυνομικοί καταγγέλλεται ότι εκτελούν εν ψυχρώ τους απεργούς. Ο υππυργός Αστυνομίας της χώρας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί, ωστόσο οι απεργοί των ορυχείων πλατίνας στη Μαρικάνα, στην βορειοδυτική Νότια Αφρική, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 40.

Οι 40 νεκροί προστίθεται στους άλλους δέκα που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή στο ορυχείο αυτό, όπου εκατοντάδες απεργοί ζητούν αυξήσεις των μισθών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα τόνισε πως οι υπεύθυνοι αυτής της “παράλογης βίας” θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

“Πιστεύουμε πως στην δημοκρατική τάξη που επικρατεί στη χώρα μας υπάρχει χώρος για να επιλύονται μέσω διαλόγου οι διαφορές, χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ή να ξεσπά βία”, τόνισε ο Ζούμα.

“Είμαστε συγκλονισμένοι και ανήσυχοι από αυτή την παράλογη βία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς το απόγευμα της Πέμπτης. Οι απεργοί αρνήθηκαν να διαλυθούν αφού απέρριψαν τελεσίγραφο της διεύθυνσης του ορυχείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλιώς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι δυνάμεις της τάξης δεν είχαν άλλη επιλογή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε