Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σκότωσε τους βιαστές του και ήθελαν να τον θανατώσουν!

Σκότωσε τους βιαστές του και ήθελαν να τον θανατώσουν!
Έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί. Μεγαλώνοντας βρήκε τους βιαστές του και τους σκότωσε. Και τώρα ήθελαν να τον στείλουν στην ηλεκτρική καρέκλα.
Δικαστήριο της Πενσιλβάνια ακύρωσε σήμερα τη θανατική καταδίκη του Τέρι Γουίλιαμς, ο οποίος επρόκειτο να εκτελεστεί στις 3 Οκτωβρίου επειδή σκότωσε τους δύο άνδρες που τον κακοποιούσαν σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.
 
Η δικαστής Τερέζα Σαρμίνα όρισε νέα ακρόαση για να καθοριστεί η νέα ποινή του 46χρονου Γουίλιαμς, όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Βίκτορ Αμπρέου.
 
Η υπόθεση του Τέρι Γουίλιαμς είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά της εκτέλεσής του είχαν ταχθεί και περισσότεροι από 150 πρώην εισαγγελείς, δικαστές, καθηγητές νομικής, ειδικοί σε θέματα παιδικής ηλικίας αλλά και πολλοί από τους ενόρκους που τον είχαν καταδικάσει σε θάνατο.
 
Ο Γουίλιαμς, που έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή 24 χρόνια, καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί το 1984, όταν είχε μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια, σκότωσε τον Έιμος Νόργουντ, έναν άνδρα που, όπως υποστηρίζει, συμμετείχε στη σεξουαλική του κακοποίηση. Ένα χρόνο νωρίτερα, όντας ακόμη ανήλικος, είχε σκοτώσει άλλον έναν από τους βιαστές του. Οι συνήγοροί του τόνιζαν ότι οι ένορκοι που τον καταδίκασαν δεν γνώριζαν ότι οι πράξεις του συνδέονταν άμεσα με την κακοποίηση που είχε υποστεί.
 
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, η δικαστής εξέτασε τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν στην υπόθεση της δολοφονίας του Νόργουντ, τα οποία “η κατηγορούσα αρχή έκρυβε επί 28 χρόνια”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε