Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

«Σκουπίζουν» όλη τη… Γαλλία – 20 συλλήψεις φανατικών ισλαμιστών

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μεράχ από τους άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων της RAID, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις.

Οι συλλήψεις 20 ισλαμιστών έγιναν κυρίως στην περιοχή της Τουλούζ αλλά και στη Ναντ, στη Λε Μαν και την περιοχή του Παρισιού, καθώς οι γαλλικές αρχές εντείνουν τις έρευνες για να βρουν εκείνους που πιστεύουν πως βοήθησαν τον 24χρονο Μεράχ να εκτελέσει εν ψυχρώ επτά ανθρώπους, τρεις αλεξιπτωτιστές, έναν ραβίνο και τρία παιδιά.

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει ζητήσει από τη γαλλική αστυνομία να εκτιμήσει την επικινδυνότητα ατόμων που είναι γνωστά για την συμπάθεια τους προς το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η γιγαντιαία επιχείρηση έγινε από τους άντρες της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) με τη συνεργασία, για ορισμένους στόχους, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας, της Raid.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε στην συνοικία Μιρέλ της Τουλούζ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες.
Επισήμως, η επιχείρηση δεν συνδέεται άμεσα με τον Μεράχ και στόχος της επιχείρησης ήταν “η εξάρθρωση ύποπτων κυκλωμάτων”.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την κηδεία του Μοχάμεντ Μεράχ στο μουσουλμανικό τομέα του νεκροταφείου Κορνμπαριέ στην Τουλούζ, παρουσία τριάντα νέων, αλλά κανενός μέλους της οικογένειάς του.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κηδεύτηκε ο μακελάρης της Τουλούζ

“Δεν σκοπεύω να κλείσω το στόμα μου” δηλώνει ο πατέρας του δολοφόνου της Τουλούζ

Δεν έστειλε ο Μεράχ τα video στο Al Jazeera – Ψάχνουν το τρίτο πρόσωπο που τον βοήθησε στις δολοφονίες

Δεν θα μεταδώσει το Αλ Τζαζίρα τα βίντεο του μακελειού!

Το USB των εκτελέσεων – Στο Al Jazeera έστειλε ο Μοχάμεντ Μεράχ τα video με τους φόνους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε