Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σόιμπλε: “Η Αθήνα ξέρει πως δεν μπορεί να ζητάει πολλά”

Σόιμπλε: “Η Αθήνα ξέρει πως δεν μπορεί να ζητάει πολλά”

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για την κρίση στην Ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, παρουσιάστηκε πιο αισιόδοξος από την Άγκελα Μέρκελ, καθώς δήλωσε για την κρίση: “Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας”.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι μόνο με αυστηρές μεταρρυθμίσεις θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.
“Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο υπουργός.
   
Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, “εκπληρώνει της υποχρεώσεις της”. Και πρόσθεσε: “Η (γαλλική) κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χώρα οφείλει να διεξαγάγει μεταρρυθμίσεις με τρόπο συνεπή για να παραμείνει ανταγωνιστική”.
   
Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, ο Σόιμπλε συνεχίζει να υπολογίζει σε μια “ικανοποιητική” ανάπτυξη το 2013. “Η κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι πιστεύουμε, επειδή μεταξύ άλλων το εμπόριο με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύεται”, εξηγεί.
   
Προς το παρόν η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υπολογίζει σε μια ανάπτυξη 1% το 2013, ενώ η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) έχει από την πλευρά της μειώσει την πρόβλεψή της στις αρχές Δεκεμβρίου στο 0,4%. Ο Σόιμπλε διέψευσε εξάλλου ότι σχεδιάζει ένα πρόγραμμα περιστολής δαπανών για να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2013, όπως ανέφερε ο γερμανικός Τύπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: “Με την κυβέρνηση Σαμαρά η Ελλάδα σοβαρεύτηκε με τις μεταρρυθμίσεις”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε