Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σοκ! Αστυνομικός συμμετείχε σε 28 δολοφονίες!

αστυνομικός
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Αστυνομικός ήταν μέλος αδίστακτης συμμορίας που ευθύνεται για 28 δολοφονίες! Όλα αποκαλύφθηκαν 30 χρόνια μετά και οι πληροφορίες σοκάρουν.

Μια υπόθεση που έχει “παγώσει” το Βέλγιο! Ένα μυστικό που δεν αποκαλύφθηκε για 30 ολόκληρα χρόνια! Ένας αστυνομικός που αντί να προστατεύει τους πολίτες (σ.σ. ως όφειλε), συμμετείχε σε συμμορία που βρίσκεται πίσω από 28 δολοφονίες!

Ο αστυνομικός… δολοφόνος

Ένα είναι το θέμα το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον του σημερινού  βελγικού Τύπου σήμερα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την προοπτική εξιχνίασης δολοφονιών που διέπραξε η αποκαλούμενη «συμμορία Bende van Nijvel». Σημειώνεται πως τα μέλη της συμμορίας παραμένουν έκτοτε ασύλληπτα…

Η Bende van Nijvel εξαπέλυσε το κύμα των αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο κατά τη δεκαετία του 1980. Ευθύνεται για τον θάνατο συνολικά 28 ατόμων σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες!

Η εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι 30 χρόνια μετά τη δράση της συμμορίας, φαίνεται πως κι ένας αστυνομικός συμμετείχε! Συγκεκριμένα έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος ενός πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη καταγράφει και η εφημερίδα De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι τον θάνατό του ενώ υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για την ενοχή του.

αστυνομικός

Για αδικαιολόγητη ολιγωρία και απαράδεκτη ομερτά που επικράτησε στους κύκλους της αστυνομίας προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα του βασικού υπόπτου και αμαυρωθεί η εικόνα των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων όπου ανήκε ο ύποπτος, κάνει λόγο η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις