Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκ στο Βέλγιο-ο επίσκοπος κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανεψιό του

(ΦΩΤΟ REUTERS)

Τουλάχιστον 500 άτομα έχουν καταγγείλει ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς όμως η κοινωνία της Μπριζ πάγωσε από τη νέα αποκάλυψη

Ο ανεψιός του επισκόπου της πόλης αποκάλυψε ότι επί χρόνια κακοποιούνταν από το θείο του. Ο επίσκοπος έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετά της καταγγελίες ενός άλλου νέου, φίλου του ανεψιού του.
Στις 23 Απριλίου ο 73χρονος επίσκοπος Μπριζ Ροζέ Βανγκχελούβε ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και αναγνώρισε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι του στενού του περιβάλλοντος. Το αγόρι, που δεν κατονομάστηκε τότε, ήταν ανεψιός του που σήμερα είναι λίγο πάνω από σαράντα ετών.
Η κακοποίηση άρχισε όταν το παιδί ήταν δέκα ετών.
Ο ανεψιός διοχέτευε όλα αυτά τα χρόνια την οργή του στην τέχνη. Σκάλιζε γιγαντιαίες εικόνες με ανθρώπους που ούρλιαζαν ή παιδιά τα συντρίβονταν από ένα στρώμα… προσπαθούσε μέσω της τέχνης να “μιλήσει” αλλά δεν τον άκουγε κανείς.
Ενας πρώην ιερέας, ο αιδεσιμότατος Ρικ Ντεβιλέ, λέει ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον καρδινάλιο του Βελγίου Γκόντφριντ Ντανίλς πριν από 14 χρόνια, αλλά εκείνος τον αποθάρρυνε.
Είναι άγνωστο αν ο καρδινάλιος είπε κάτι στο Βατικανό, το οποίο κατηγορείται κι αυτό για αδράνεια.
Το Βατικανό αποδέχθηκε την παραίτηση του επισκόπου, αλλά δεν προέβη σε κανένα σχόλιο μέχρι την επιδρομή της βελγικής αστυνομίας σε κτίρια της εκκλησίας, στα τέλη Ιουνίου.
Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος είχε χαρακτηρίσει αυτή την επιδρομή “θλιβερή” όμως μόνο χάρη σ’ αυτή και όχι λόγω της βοήθειας του Βατικανό, οι βελγικές αρχές είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τη δική τους δικαστική έρευνα.


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε