Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκαριστικό βίντεο! «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις» – Αστυνομικός εκτελεί πατέρα 2 παιδιών

Σοκαριστικό βίντεο! «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις» – Αστυνομικός εκτελεί πατέρα 2 παιδιών

Ήταν τον Ιανουάριο του 2016 που ο πρώην αστυνομικός Philip Brailsford σκότωσε εν ψυχρώ τον πατέρα δύο παιδιών Daniel Shaver.

O Daniel Shaver έμενε στο ξενοδοχείο La Quinta στη Mesa για δουλειά όταν η αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα πως κάποιος σημάδευε με όπλο από παράθυρο του ξενοδοχείου.

Ο 27χρονος αστυνομικός βρέθηκε αθώος για τη δολοφονία του άοπλου Daniel Shaver τον Ιανουάριο του 2016. Τον πυροβόλησε όταν πήγε να σηκώσει το σορτσάκι του νομίζοντας ότι θα τραβήξει όπλο.

Το σοκαριστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα, με την οικογένεια του 26χρονου να κάνει λόγο για εκτέλεση. Η αστυνομία είπε ότι βρήκε τον Shaver να έχει βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και να αποφεύγει να κάνει ξαφνικές κινήσεις.

Οι συγκλονιστικές τελευταίες του στιγμές

“Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις” ακούγεται να λέει ο 26χρονος στον αστυνομικό ενώ σέρνεται προς το μέρος του. Αυτό στιγμές πριν τελικά σημαδέψει και τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Ενώ σερνόταν αργά προς το μέρος του αστυνομικού, σταμάτησε για μια στιγμή για να τραβήξει το σορτς που φόραγε. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε γιατί νόμιζε ότι θα άρπαζε όπλο που είχε στη μέση του.

Πάνω στον Shaver δεν βρέθηκε όπλο. Στο δωμάτιό του βρήκαν δύο αεροβόλα που σχετίζονταν με τη δουλειά του. Ο δικηγόρος της οικογένειας Mark Gerakos περιέγραψε τη σκηνή ως “καθαρή εκτέλεση και απλή”. Όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία δήλωσε πως το σύστημα δικαιοσύνης απέτυχε παταγωδώς για τον Daniel και την οικογένειά του.

Ο ερευνητής που εξέτασε τα στοιχεία συμφώνησε πως η κίνηση του Shaver έμοιαζε με αυτή που θα έκανε κάποιος για να τραβήξει όπλο. Αλλά είπε ότι έμοιαζε και σαν να τραβούσε το σορτσάκι του που είχε πέσει καθώς διατάχθηκε να σέρνεται προς τους αξιωματικούς.

Σημείωσε επίσης πως δεν είδε τίποτα που να εμπόδιζε τους αξιωματικούς να του περάσουν χειροπέδες ενώ βρισκόταν στο πάτωμα. “Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτή την περίπτωση αλλά ο Mitch Brailsford έπρεπε να πάρει μια απόφαση για κατάσταση στην οποία εκπαιδεύτηκε. Δεν ήθελε να κάνει κακό στον Daniel Shaver. Οι περιστάσεις τον έκαναν να πιστεύει ότι βρισκόταν σε κίνδυνο. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ζωή ή θάνατος. Είναι πολύ δύσκολο” τόνισε ο δικηγόρος του πρώην αστυνομικού. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος πως ο πελάτης του θέλει να επιστρέψει στη δουλειά του ως αστυνομικός.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις