Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σομαλία: 276 οι νεκροί από το μακελειό στο Μογκαντίσου

Σομαλία Μογκαντίσου τρομοκρατική επίθεση

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στη Σομαλία. Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Μογκαντίσου και πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μογκαντίσου βυθίζει στο πένθος της Σομαλία. Σημειώθηκε το Σάββατο (14.10.2017) και σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό αφήνει πίσω 276 νεκρούς και περισσότερους από 300 τραυματίες.

Τον νεότερο απολογισμό από το πολύνεκρο μακελειό έδωσε στη δημοσιότητα ο Σομαλός υπουργός Πληροφοριών, ο Αμπντιραχμάν Οσμάν. Πίσω από τη βομβιστική επίθεση φαίνεται πως είναι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

Εθελοντές ανάμεσα στους νεκρούς

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσε ότι πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια της αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα το 2012.

Καταδίκασε ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου.

«Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».

Το ΣΑ του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». Εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις