Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σομαλοί αντάρτες: Εκτελέσαμε τον Γάλλο όμηρο

Σομαλοί αντάρτες: Εκτελέσαμε τον Γάλλο όμηρο

Οι Σομαλοί σεμπάμπ ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν τον Γάλλο όμηρο Ντενί Αλέξ, η απελευθέρωση του οποίου ήταν ο στόχος της αποτυχημένης επιχείρησης Γάλλων κομάντο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η οργάνωση των σομαλών ένοπλων ισλαμιστών ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο όμηρος εκτελέσθηκε στις 16.30 ώρα Γκρίνουιτς, την Τετάρτη.
Οι γαλλικές αρχές επιμένουν ότι ο Ντενί Αλέξ σκοτώθηκε κατά την αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσής του.

Σύμφωνα με το μήνυμα των σεμπάμπ , ο όμηρος εκτελέσθηκε στο Μπουλομαρέρ, στη νότια Σομαλία, όπου πραγματοποιήθηκε και η γαλλική στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

“Ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα είναι διαθέσιμα και θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν θα το αποφασίσουμε”, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέλεχος των σεμπάμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του μηνύματος στο Twitter.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης των σεμπάμπ για την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό κατηγόρησε τους Σομαλούς ισλαμιστές για επικοινωνιακό τέχνασμα με την ανακοίνωση της απόφασής τους να εκτελέσουν τον Γάλλο όμηρο Ντενί Αλέξ, ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι νεκρός εδώ και πέντε ημέρες.

“Υποψιαζόμαστε ότι οι Σομαλοί σεμπάμπ εφαρμόζουν χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, δεν έχουμε κανένα στοιχείο μετά την επιχείρηση της Παρασκευής για το ότι ο Ντενί Αλέξ είναι ζωντανός, πιστεύουμε ότι μάλλον είναι νεκρός”, δήλωσε ο ναύαρχος Γκιγιό στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Μετά την αποτυχημένη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Ντριάν είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι οι σεμπάμπ εκτέλεσαν στη συνέχεια τον όμηρο.

Ο Ντενί Αλέξ (μάλλον πρόκειται περί ψευδώνυμου), είναι πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών εξωτερικής ασφαλείας (DGSE) και απήχθη τον Ιούλιο 2009 στο Μογκαντίσου όπου συμμετείχε σε αποστολή εκπαίδευσης μελών της αστυνομίας και της προεδρικής φρουράς της Σομαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατοκρατούμενη πόλη το Παρίσι (ΦΩΤΟ)

“Θα χτυπήσουμε την καρδιά της Γαλλίας”, απειλούν οι ισλαμιστές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε