Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας

Τραυματίας Παλαιστίνιος μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ REUTERS
Τραυματίας Παλαιστίνιος μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας Αιγύπτιος αστυνομικός σκοτώθηκε και τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Βίαια επεισόδια με αφορμή το τείχος που κατασκευάζουν οι Αιγύπτιοι σημειώθηκαν την Τετάρτη στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή υπόγειου χαλύβδινου τείχους με το οποίο η Αίγυπτος που θέλει να σταματήσει τη λαθραία διακίνηση εμπορευμάτων στην Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ανέφερε ότι ένας αστυνομικός 21 ετών της Αιγύπτου σκοτώθηκε όταν Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν εναντίον του. 

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πυροβόλησαν όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους και τραυμάτισαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους.

Την ίδια ώρα, αυτοκινητοπομπή με διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελείται από σχεδόν 140 φορτηγά και αυτοκίνητα εισήλθε απόψε στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τρόφιμα, ιατρικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από την Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και την Τουρκία, εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό, μέσω της μεθοριακής πόλης της Ράφας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε