Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Σλοβενία και Κροατία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Σλοβενία και Κροατία

Προβλήματα την κυκλοφορία των οχημάτων έχουν προκαλέσει οι ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττουν την Κροατία και τη Σλοβενία.

Στην Κροατία, τα προβλήματα είναι πιο έντονα στο κεντρικό και στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Στον αυτοκινητόδρομο Ζάγκρεμπ – Μάτσελι, λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα οχήματα κινούνται μόνον στη μία λωρίδα κυκλοφορίας. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε και στην περιφερειακή οδό του Ζάγκρεμπ, στον κόμβο Γιάνκομιρ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο Ζάγκρεμπ, δεν εκτελούνται οκτώ δρομολόγια αστικών λεωφορείων προς ορισμένα τμήματα της πόλης.

Στη Σλοβενία, κλειστοί παραμένουν δρόμοι στην ορεινή περιοχή Γκορένισκο όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει και τα 70 εκατοστά και στην επαρχία Ντολένισκο.

Στα δυτικά, στην Ίντριγια, ο κεντρικός οδικός άξονας που οδηγεί στην πόλη έχει κλείσει λόγω χιονοστιβάδων και έχουν αποκλειστεί χωριά.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Πρίμορσκο, το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Α1 που συνδέει τη Λιουμπλιάνα με το Κόπερ. Στην περιοχή Ντολένισκο, είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από την Μέτλικα.

Διαβάστε

Αύξηση της ανεργίας περιμένουν οι Σλοβένοι και το 2013

Η Κεντρική Τράπεζα της Σλοβενίας ανησυχεί για το νομικό πλαίσιο της “κακής τράπεζας”

Απαισιόδοξοι για το μέλλον τους οι Κροάτες

Οικολογικό φόρο για τα αυτοκίνητα θα πληρώνουν στην Κροατία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε