Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σουλτς: Πρέπει να κάνουμε καθοριστικές επενδύσεις για να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Σουλτς: Πρέπει να κάνουμε καθοριστικές επενδύσεις για να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η κατάσταση είναι δύσκολη είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε ερώτηση “τι θα έλεγε σε έναν Έλληνα που κάνει θυσίες και ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών του”

Σε συνέντευξή του προς την Ιταλική δημόσια ραδιοφωνία τής Rai, o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «τι θα είχε να πει σε έναν Έλληνα που κάνει θυσίες εδώ και πάνω από τρία χρόνια και ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών του» ειπε: «η κατάσταση, οπωσδήποτε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό που αισθάνομαι ότι μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζικές, καθοριστικές επενδύσεις, για να βοηθήσουμε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τιμήθηκε το απόγευμα απο τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με την διάκριση τού «Ιππότη του Μεγαλόσταυρου της Ιταλικής Δημοκρατίας».

Στην τελετή ήταν παρόντες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο, και ο αντιδήμαρχος του χωριού Σαντ’ Άννα Ντι Στατσέμα, Μικέλε Σιλικάνι. Στο χωριό αυτό, στις 12 Ιουνίου του 1944, οι Ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκτέλεση 560 κατοίκων.

Ο Μάρτιν Σουλτς, μετέβη, φέτος, στη συγκεκριμένη περιοχή της Τοσκάνης, για τις τελετές μνήμης προς τιμήν των θυμάτων.

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε, για να μην ξαναμπορέσουν, ποτέ άλλοτε, απάνθρωπες ιδεολογίες και εγκληματικά καθεστώτα, να μας δείξουν εκ νέου το μισητό τους μειδίαμα», είχε δηλώσει, κατά την επίσκεψή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε