Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπεύσατε: ο Στίβεν Χόκινγκ ψάχνει βοηθό!

Σπεύσατε: ο Στίβεν Χόκινγκ ψάχνει βοηθό!

Ζητείται τεχνικός βοηθός για να αναλάβει τη συντήρηση του ηλεκτρονικού συστήματος που βοηθά τον πασίγνωστο φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Η αγγελία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Βρετανού επιστήμονα. Ο υποψήφιος δεν είναι ανάγκη να ξέρει από… αστροφυσική. Χρειάζεται μόνο να μπορεί να χειρίζεται υπολογιστές, να μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά υπό συνθήκες πίεσης και να είναι σε θέση να επισκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς τη βοήθεια εγχειριδίου.

Πρωτίστως θα βοηθά τον Χόκινγκ να «λειτουργεί στην κοινότητα των φυσικών και ως δημόσιος ομιλητής», πράγμα που σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, θα τον βοηθά με τα γραφικά των ομιλιών του, αλλά και με τα πολλά αιτήματα από τα μέσα ενημέρωσης.

Το -φτιαγμένο ειδικά γι’ αυτόν- σύστημα συνθετικής φωνής του Χόκινγκ έχει κι άλλες δυνατότητες, όπως να συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, να ανοίγει τις πόρτες στο σπίτι του ή στο γραφείο του (μέσω υπέρυθρου τηλεκοντρόλ, που ελέγχει με το δάχτυλό του), να ανάβει τα φώτα ή την τηλεόραση κ.α.

Ο τεχνικός βοηθός θα πρέπει να ταξιδεύει περίπου τρεις μήνες του χρόνου σε διάφορες χώρες. Ο… τυχερός θα πιάσει δουλειά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2012 και ο μισθός θα είναι περίπου 25.000 λίρες το χρόνο (γύρω στα 30.000 ευρώ). Το κόστος της θέσης εργασίας καλύπτεται από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου ο Χόκινγκ υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγητής προτού πάρει σύνταξη.

Η απασχόληση θεωρείται ερευνητική θέση, αν και δεν τίθεται ως προαπαιτούμενο για την πρόσληψη να είναι κανείς πανεπιστημιακός ή να έχει διδακτορικό. Το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα δημοσιεύσει σχετική επίσημη αγγελία απασχόλησης τον επόμενο μήνα.

Ο Χόκινγκ, που γιορτάζει τα 70ά γενέθλιά του στις 8 Ιανουαρίου, έχει γίνει διάσημος για το έργο του σχετικά με τις μαύρες τρύπες και, μεταξύ άλλων, έχει συγγράψει το μπεστ-σέλερ “Μια σύντομη ιστορία του χρόνου”, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα διεθνώς.

Σε ηλικία 21 ετών έμαθε ότι πάσχει από μια νευρομυική πάθηση που τον άφησε σχεδόν τελείως παράλυτο, ενώ το 1985, μετά από μια επείγουσα εγχείρηση τραχειοτομής, έχασε και τη φωνή του. Τώρα χρησιμοποιεί ένα μηχανικό σύστημα λόγου, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο είναι προσδεμένο στο καροτσάκι του και μετατρέπει τις συσπάσεις του προσώπου του σε συνθετική φωνή.

Επίσης, διαλέγει λέξεις σε μια οθόνη μέσω ενός κέρσορα, φτιάχνει προτάσεις και μετά το σύστημα τις μετατρέπει σε τεχνητή φωνή. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να δίνει ολόκληρες ομιλίες, αν και η προετοιμασία τους είναι χρονοβόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χόκινγκ: “Δεν υπάρχει παράδεισος”!

“Δεν χρειάστηκε ο Θεός για τη δημιουργία του σύμπαντος”

Ο Χόκινγκ εγκαταλείπει την έδρα του Κέιμπριτζ λόγω ηλικίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε