Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα 22 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές από τον τυφώνα Σάντι

Στα 22 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές από τον τυφώνα Σάντι

Η εταιρεία AIR Worldwide, η οποία ειδικεύεται στις εκτιμήσεις καταστροφών, υπολογίζει από 16 έως 22 δισεκ. δολάρια τις ασφαλισμένες ζημίες που έχουν προκληθεί από τον τροπικό κυκλώνα Σάντι, που σάρωσε τη βορειοανατολική ζώνη των ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου.

«Αφότου ο Σάντι έπληξε τα χερσαία τμήματα στις 29 Οκτωβρίου, η εταιρεία Air Worldwide ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της καταιγίδας και του αντίκτυπού της» και εκτίμησε τις ασφαλισμένες ζημίες μεταξύ 16 και 22 δισεκ. δολαρίων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι πολύ υψηλότερες από τις προηγούμενες που είχε κάνει η εταιρεία μελετών Eqecat, που θεωρείται η πλέον αξιόπιστη στον τομέα, και η οποία υπολόγιζε τις ασφαλισμένες ζημιές μεταξύ 10 και 20 δισεκ. δολαρίων, επί συνολικών ζημιών 30-50 δισεκ. δολαρίων, που οφείλονται στο Σάντι.

«Οι εκτιμήσεις της AIR Worldwide συμπεριλαμβάνουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι άνεμοι και οι πλημμύρες στις ιδιωτικές κατοικίες, στις επιχειρήσεις και στις βιομηχανικές περιοχές», καθώς και, ιδίως «στα περιεχόμενά τους και τα αυτοκίνητα», υπογραμμίζει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή μετά τον τυφώνα Sandy – Δείτε φωτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε