Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα άκρα η αντιπαράθεση στο Ιράν

ΦΩΤΟ REUTERS

Ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι στρατεύματα κινούνται για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση το διαψεύδει.   

Η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης δημοσίευσε ότι στρατεύματα και θωρακισμένα οχήματα κινούνται προς την Τεχεράνη προκειμένου να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης διέψευσαν την είδηση και κάλεσαν την αντιπολίτευση να σταματήσει τις διαδηλώσεις και δεν θα ανεχθούν άλλα επεισόδια, όπως την περασμένη Κυριακή που τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Άλλη ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης επιμένει ότι η ιρανική αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης και η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες διαδηλωτών που έγραφαν “είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για τον ηγέτη μας” και αναφέρονταν στον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.

Παράλληλα συνεχίζεται το θρίλερ με την τοποθεσία που βρίσκονται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι κατέφυγαν στα βόρεια της χώρας. Αντίθετα ο γιος ενός από τους ηγέτες επέμεινε ότι ο πατέρας του βρίσκεται στην Τεχεράνη. 

Πάντως το πρακτορείο επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ορισμένοι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν εγκαταλείψει την Τεχεράνη, ενώ ένας επέστρεψε στην πρωτεύουσα.

Η Γαλλία την Πέμπτη με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι θεωρεί ως “υπεύθυνες για την ασφάλεια” των ηγετών της αντιπολίτευσης τις αρχές του Ιράν. 

Φυγαδεύτηκαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Ιράν
Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο Ιράν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε