Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στα δικαστήρια πολιτεία-δάσκαλοι και στη μέση 350.000 μαθητές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αμετακίνητοι στην απεργία που έχουν εξαγγείλει είναι οι δάσκαλοι στο Σικάγο και ο δήμαρχος της πόλης ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

29.000 δάσκαλοι δημοτικών σχολείων αποφάσισαν να συνεχίσουν απεργία τους τουλάχιστον έως την Τρίτη, κάτι που έκανε… έξω φρενών τον δήμαρχο του Σικάγο, Ραχμ Εμάνουελ, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Με την απόφαση της συνέχισης της απεργίας 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία θα χάσουν τα μαθήματα τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας αναφέροντας επίσης ότι η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους.

«Παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών» ανέφερε σε δήλωση του ο Εμάνουελ.

Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ

Η απεργία είναι μέτρο αντίδρασης κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Ομπάμα πάει την Κίνα στα δικαστήρια

Σεμινάρια για να εντοπίζουν οι δάσκαλοι τα γκέι παιδιά!

Μπροστά ο Ομπάμα σε νέα δημοσκόπηση

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Ομπάμα

Σήκωσε τον Ομπάμα στον αέρα σα να ήταν πούπουλο! – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε