Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα γραφεία της NOW στο Λονδίνο ο Μέρντοχ

Ο Ρούπερτ Μερντοκ έφτασε σήμερα στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές από το σκάνδαλο των υποκλοπών

ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στον όμιλο News International, στον οποίον υπάγονται όλες οι δραστηριότητες του μεγιστάνα των ΜΜΕ στη Βρετανία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews, ο 80χρονος Μέρντοκ το μεσημέρι βρισκόταν στα γραφείο της News International.

Ο Μέρντοκ ταξίδεψε στη Βρετανία από τις ΗΠΑ σήμερα δύο ημέρες μετά την απόφασή του να κλείσει την εφημερίδα The News of the World (NotW), την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στον βρετανικό Τύπο.

Η NotW κατηγορείται ότι υπέκλεπτε, με τη συνεργασία αστυνομικών, τηλεφωνικά μηνύματα διασημοτήτων και θυμάτων εγκληματικών ενεργειών και τα χρησιμοποιούσε στα δημοσιεύματά της.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένεται να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση για την εξαγορά από τον Μέρντοκ του υπολοίπου ποσοστού της δορυφορικής BSkyB, της οποίας ήδη διαθέτει το 31%.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το θέμα αυτό, αν ο πρωθυπουργός δεν σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

“Πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η εξαγορά δεν θα προχωρήσει, όσο διεξάγεται έρευνα. Ελπίζω (ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον) να αλλάξει στάση. Δεν θέλω να αναγκαστώ να ζητήσω ψηφοφορία”, επισήμανε ο Μίλιμπαντ.

Ο Κάμερον δέχεται πιέσεις για το θέμα αυτό και από τους εταίρους του στην κυβέρνηση, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε