Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα λευκά η Βουλγαρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Σκεπασμένη από ένα παχύ στρώμα χιονιού “ξύπνησε” σήμερα η Βουλγαρία…

…με το θερμόμετρο να έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
 

Πολλά προβλήματα καταγράφονται στην κίνηση των οχημάτων στην πρωτεύουσα, Σόφια, παρά το γεγονός ότι οι κύριες οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί από τις αρμόδιες αρχές του δήμου. Ωστόσο, η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς το οδόστρωμα παραμένει ολισθηρό.
 
Οι πεζοί δεν είναι τόσο “τυχεροί” όσο οι οδηγοί, αφού το να διαβούν το πεζοδρόμιο είναι σαν να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σ’ ένα χιονισμένο βουνό. Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός, καθώς αναμένεται μεγάλο μποτιλιάρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, στη Σόφια, ενώ προβλήματα καταγράφονται και σε πολλά άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου.
 
Οι περιοχές Ράζγκραντ, Σούμεν και Μοντάνα είναι αυτές που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από τον χιονιά, με πολλά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία να έχουν μπλοκαριστεί.
Χιόνι πέφτει παντού στη χώρα κι ακόμη και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι (Αίμος και Τράκια) είναι χιονισμένοι και σε μερικά σημεία το οδόστρωμα έχει ήδη “πιάσει” πάγο.
 
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοθύελλας στις ορεινές περιοχές της χώρας, γι’ αυτό και συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σκι ή σνόουμπορντ.
Η μέση θερμοκρασία στη Βουλγαρία θα κυμανθεί σήμερα από 3 έως -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σόφια το θερμόμετρο αναμένεται να μείνει στους -2 βαθμούς Κελσίου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε