Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα μαλακά έπεσε στρατηγός για παιδική πορνογραφία

Ο γάλλος στρατηγός Ρεϊμόν Ζερμανό.
Ο γάλλος στρατηγός Ρεϊμόν Ζερμανό.
Πρόκειται για ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του γαλλικού στρατού ενώ ήταν επικεφαλής γραφείων δύο υπουργών Άμυνας…

 

Σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε σήμερα η γαλλική δικαιοσύνη ανώτατο αξιωματούχο του γαλλικού στρατού, ο οποίος προμηθευόταν μέσω διαδικτύου χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
 
Ο 69χρονος στρατηγός Ρεϊμόν Ζερμανό, που φέρει τον υψηλότερο βαθμό που μπορεί να φτάσει κάποιος στο γαλλικό στρατό και έχει μάλιστα διατελέσει επικεφαλής του επιτελικού γραφείου δύο υπουργών Άμυνας της Γαλλίας, κατηγορείτο ότι επί τέσσερα χρόνια και μέχρι τον Ιούνιο του 2008, προμηθευόταν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 12 ετών.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρί-Φρανσουάζ Γκιντολέν, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του στρατηγού, οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, αλλά και σε φορητή μονάδα μνήμης USB.
 
Οι φωτογραφίες αυτές “είναι από τις σκληρότερες που έχει αντικρίσει ποτέ το δικαστήριο”, με παιδιά “εξαιρετικά μικρής ηλικίας” τα οποία υφίστανται “αχαρακτήριστες πράξεις”, δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
 
Ο στρατηγός, που έχει μάλιστα διατελέσει και διευθυντής του περίφημου Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας (IHEDN), παραδέχθηκε ότι έβλεπε, αλλά όχι και ότι αποθήκευε το πορνογραφικό υλικό. “Μόλις τις έβλεπα, τις έσβηνα”, δήλωσε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι τον ίδιο υπολογιστή χρησιμοποιούσαν επίσης η σύντροφος και η εγγονή του.
 
Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε επίσης ότι την περίοδο εκείνη ήταν “εξαιρετικά διαταραγμένος εξαιτίας προβλημάτων υγείας”, και επικαλέσθηκε όγκο στον εγκέφαλο.
 
Η γαλλική αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από το 2006 μέσω της Ιντερπόλ, από την αυστριακή αστυνομία η οποία είχε εντοπίσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του στρατηγού, στην οποία “φορτώνονταν” βίντεο παιδικής πορνογραφίας από μία αυστριακή ιστοσελίδα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε