Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα όρια της φτώχειας το 60% των Ρουμάνων

ΦΩΤΟ REUTERS

Το 60,6% του ρουμανικού πληθυσμού δεν μπορεί ούτε για ένα μήνα να «επιβιώσει» με τις αποταμιεύσεις που διαθέτει σε περίπτωση που χάσει τη δουλειά του.

Το ποσοστό των Ρουμάνων που δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις, έστω για ένα μήνα, είναι κατά 20% υψηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, όταν περίπου το 40% του πληθυσμού δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να είναι συνεπές προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις, αναφέρει έρευνα που διενήργησε η εταιρία Myjob.

Το ποσοστό όσων δήλωσαν πως θα μπορούσαν να ζήσουν από το «κομπόδεμά» τους για 30 ημέρες, εάν ήταν άνεργοι, μειώθηκε στο 21,77%, έναντι 29,35%, της προηγούμενης μέτρησης.

Το 3,58% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως ήταν σε θέση να αποταμιεύσει χρήματα το 2010 και εκτιμά ότι μπορεί να κάνει χρήση των αποταμιεύσεων για διάστημα έξι μηνών. Στην ίδια κατηγορία, το ποσοστό των πολιτών, το 2009, διαμορφώθηκε σε 7,45%.

Στο γυναικείο πληθυσμό, το ποσοστό όσων δήλωσαν πως δεν είναι σε θέση να ζήσουν από το «κομπόδεμά» τους για ένα μήνα είναι υψηλότερο έναντι του μέσου όρου (63,89%, και ξεπερνά το ποσοστό των ανδρών, το οποίο διαμορφώνεται στο 49,71%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε