Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στα πεθερικά ο Σαρκοζί, σε δίκλινο των 90 ευρώ η Μέρκελ…- Δείτε φώτο

Τις… προσφορές ψάχνουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες για να πάνε φέτος διακοπές καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αγορές άγρυπνες και αμείλικτες.

Στα πεθερικά του παραθερίζει φέτος ο Νικολά Σαρκοζί με την έγκυο Κάρλα Μπρούνι ενώ πριν φύγει συνέστησε στους υπουργούς να μην είναι προκλητικοί αποφεύγοντας περιττές πολυτέλειες. Αφού πέρασε μερικά Σαββατοκύριακα στην προεδρική εξοχική κατοικία, κάνει τώρα διακοπές στο Καμπ Νεγκρ της Νότιας Γαλλίας, στο εξοχικό των γονιών της Κάρλα.

Χαίρεται τη θάλασσα με ασφάλεια η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Προς την παραλία

Δεν ήταν τυχερό να πάει διακοπές φέτος ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο, που παραμένει κοντά στα “τείχη” λόγω κρίσης. Προγραμμάτιζε απόδραση στο νησάκι Λανθαρότε νότια της Ισπανίας, αλλά τελικά βρέθηκε νότια της Μαδρίτης στο εθνικό πάρκο Ντονάνα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός με την τραγουδίστρια της όπερας σύζυγο

Η Μέρκελ πάει βουνό και για την ακρίβεια στις ιταλικές Άλπεις όπου μένει σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με τον άντρα της πληρώνοντας μόλις 90 ευρώ τη βραδιά. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελ. Τύπου η μπίρα κάνει 2,80 ευρώ, το σάντουιτς με λουκάνικο 1,80 και νερό η κ. Μέρκελ πίνει από τη βρύση.

Στην Ιταλία βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ν. Κάμερον και συγκεκριμενα στην Τοσκάνη, όπου νοικιάζουν βίλα την οποία μοιράζονται με ακόμη δύο φιλικά ζευγάρια. Το κόστος διαμονής είναι 6.600 ευρώ για 15 ημέρες. Το βρετανικό πρωθυπουργικό ζεύγος κάνει διακοπές αποκλειστικά από την τσέπη του και αποφεύγει φιλοξενίες από πλούσιους επιχειρηματίες – μόνο τα έξοδα φύλαξης βαραίνουν το δημόσιο.

Μόνος πήρε τον καφέ, γιατί η σερβιτόρα που δεν τον αναγνώρισε, του είπε ότι έχει δουλειά..

Πέντε ημέρες στη Σαρδηνία θα πάει φέτος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φέτος δεν έχει όρεξη για μεγάλες διακοπές ούτε για μπούνγκα μπούνγκα, καθώς ενδέχεται να είναι ο πρωθυπουργός, επί των ημερών του οποίου η Ιταλία θα ενταχθεί στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ.

"Θα μείνω εδώ φέτος γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά"

Αυτός που είχε προγραμματίσει πολυημερες διακοπές είναι ο Ομπάμα με την οικογένειά του. Οι Ομπάμα ετοίμασαν βαλίτσες για το νησί Μάρθας Βίνγιαρντ – αγαπημένο μέρος διακοπών και για τους Κένεντι. Ωστόσο μετά την “καμπάνα” του Standard & Poor’s δεν είναι σίγουρο πως θα προλάβει να κάνει πολλά μπάνια.

Διαβάστε:

Φτώχεια.. Με ένα συνολάκι εδώ και 4 χρόνια η Μέρκελ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε