Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ταϊλάνδη

Οι οδομαχίες συνεχίζονται στους δρόμους της Μπανγκογκ. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι οδομαχίες συνεχίζονται στους δρόμους της Μπανγκογκ. ΦΩΤΟ REUTERS
35 νεκροί και 250 τραυματίες από τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

 

Στους 35 νεκρούς, μεταξύ τους κι ένας στρατιωτικός, και στους 244 τραυματίες, ανέρχονται οι απώλειες κατά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 3ήμερο στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ταϊλάνδης.
 
Ένα στέλεχος της αεροπορίας της χώρας βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών, ο πρώτος στρατιωτικός που χάνει τη ζωή του στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
 
«Υπήρξαν ακόμη δύο νεκροί την περασμένη νύκτα, ένας στρατιωτικός και ένας διαδηλωτής», τόνισε στέλεχος των πρώτων βοηθειών στη Μπανγκόκ, όπου ο στρατός επιχειρεί να περιορίσει το κίνημα των «κόκκινων πουκάμισων», που αξιώνει την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπισίτ Βετζτζάιβα, στο προάστιο που έχουν καταλάβει από τον περασμένο Απρίλιο.
 
Ο 31 ετών στρατιωτικός βρήκε υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρες στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ενώ περιπολούσε στην περιοχή Σιλόμ, στα όρια της ζώνης όπου έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, τονίζουν οι πηγές.
 
Το πρωί όμως υπέκυψε και ο ταϊλανδός αποστάτης στρατηγός Σεχ Ντάενγκ, ο οποίος είχε τραυματισθεί στο κεφάλι ενώ βρισκόταν μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μπανγκόκ, ανακοινώθηκε από ιατρικές πηγές.
 
«Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωΐ», τόνισε εκπρόσωπος των πρώτων βοηθειών.
 
Ο 58χρονος στρατηγός, που το πραγματικό του όνομα ήταν Χατίγια Σαουασντισπόλ, νοσηλευόταν αναίσθητος, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, από την περασμένη Πέμπτη, όταν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφο στο προάστιο που έχει καταληφθεί από το κίνημα των «κόκκινων πουκάμισων» από τον Απρίλιο.
 
Ένας από τους υπασπιστές του είχε κατηγορήσει για τον θάνατό του έναν ελεύθερο σκοπευτή, όμως οι αρχές αρνήθηκαν την εκδοχή αυτή.
 
Ο στρατηγός, που είχε καθαιρεθεί από τον Ιανουάριο, είχε συνταχθεί με τους «κόκκινους», στις τάξεις των οποίων έχαιρε ιδιαίτερης δημοφιλίας και επέβλεπε τις επιχειρήσεις ασφαλείας στο εσωτερικό της ζώνης που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, παρά την καχυποψία ορισμένων επικεφαλής του κινήματος.
 
Γενικά, εθεωρείτο ένθερμος υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναουάρτα, ο οποίος ανατράπηκε το 2006 από στρατιωτικό πραξικόπημα, και του οποίου την επιστροφή αξιώνουν πολλοί αντικαθεστωτικοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε