Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα σαγόνια του καρχαρία ένας σέρφερ

Ο τρόμος και ο φόβος επέστρεψε στις παραλίες της Αυστραλίας μετά την εμφάνιση ενός μεγάλου καρχαρία.
Ούτε που τολμούν οι δύτες, σέρφερ και κολυμβητές να μπουν στην θάλασσα της Δυτικής Αυστραλίας, μετά τον θάνατο ενός σέρφερ που συνδέεται με την εμφάνιση μεγάλου καρχαρία στην ίδια περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες.
 
Ο νεαρός σέρφερ, Κέιλ Τζέιμς Μπάρντεν, έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία στην πολυσύχναστη παραλία Bunker Bay Beach του Περθ. Αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι ο καρχαρίας παρέσυρε τον νεαρό άνδρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαμελίζοντας τον από την μέση και κάτω. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Μάρτυρες έσπευσαν στις κοντινές παραλίες για να ειδοποιήσουν τους άλλους σέρφερ για την φονική επίθεση του καρχαρία.
 
Σύμφωνα με δήλωση ιδιοκτήτη καφέ της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, η επίθεση συνέβη 50 μέτρα μακριά από την ακτή και ενώ μέσα στην θάλασσα κολυμπούσαν τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι.
 
Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Κρεγκ Αντερσον, ανέφερε ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την εμφάνιση καρχαρία στην περιοχή, καθώς ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, το νερό ήταν σκοτεινό, ψιχάλιζε, και υπήρχαν φώκιες και φάλαινες στην περιοχή.
 
Επαίνεσε τους νεαρούς φίλους του θύματος, που μετέφεραν το σώμα του άτυχου Κέιλ στην ξηρά, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή.
 
Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία, υπήρξαν 13 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία από το 2002.
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε