Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στα βήματα των Σοβιετικών οι ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS

O Ρώσος πρέσβης στη Καμπούλ υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν τα λάθη των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν κρούει ο Ρώσος πρέσβης στην Καμπούλ, Αντρέι Αβετισιάν. Με συνέντευξη του ο Αβετισιάν εξήγησε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ και των συμμάχων δρουν σε επαρχιακά αστικά κέντρα και δεν ελέγχουν καθόλου τις αγροτικές περιοχές.

“Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τον σοβιετικό στρατό και σίγουρα είναι ένα πρόβλημα και τώρα” είπε ο Ρώσος διπλωμάτης που σημείωσε ότι οι Αμερικάνοι δεν τα έχουν καταφέρει στην εκπαίδευση του αφγανικού στρατού.

Για τον Αβετισιάν “κλειδί” για την απεμπλοκή των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν είναι οι επενδύσεις σε υποδομές της χώρας και η ανοικοδόμηση της οικονομίας. Διαφορετικά, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο συνασπισμός μπορεί να πολεμάει στο Αφγανιστάν για δεκαετίες χωρίς να κερδίσει τίποτα απολύτως.

“Πόσα παραδείγματα πρέπει πια να έχουμε για να το καταλάβουμε; Εδώ δεν είναι όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρίσκεσαι στο Βερολίνο και γιορτάζεις την Ημέρα της Νίκης. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στο Αφγανιστάν” ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε