Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Στα χέρια” ακροδεξιοί με αστυνομικούς

“Στα χέρια” ακροδεξιοί με αστυνομικούς

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Βαρσοβίας μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία με την ευκαιρία του εορτασμού των 94 ετών από την Ανεξαρτησία της Πολωνίας.

Αγνοώντας τις εκκλήσεις για ηρεμία, πολλοί κουκουλοφόροι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, κροτίδες και αναμένους δαυλούς εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις.

Κατά τους οργανωτές της η διαδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα, επρόκειτο να είναι ειρηνική.

Ωστόσο οι διαδηλωτές αντί να ακολουθήσουν την προκαθορισμένη πορεία τους άλλαξαν δρομολόγιο με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν από την αστυνομικούς που δεν τους επέτρεπαν να προχωρήσουν.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε αστυνομικούς να χτυπούν τους συγκεντρωμένους με γκλομπ, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν τα γύρω στενά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές αντεπιτέθηκαν πετώντας στους αστυνομικούς μεγάλα κομμάτια τσιμέντου που βρήκαν σε μια οικοδομή.

Πριν από έναν χρόνο οι ακροδεξιοί διαδηλωτές και χούλιγκαν είχαν πυρπολήσει δύο βαν τηλεοπτικού σταθμού και συγκρούστηκαν και πάλι με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να επιτεθούν σε μια αντιδιαδήλωση της άκρας αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα “έσπασαν” ακροδεξιοί και αντεξουσιαστές στον Άγιο Παντελεήμονα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε