Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα χέρια των ανταρτών στρατηγός του Καντάφι

Μπορεί ο Συνταγματάρχης να παραμένει άφαντος, αλλά ο ένας μετά τον άλλο οι συνεργάτες του συλλαμβάνονται από τους εξεγερμένους.

Ο στρατηγός Μπελκάσεμ Αλ Αμπαάτζ, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του καθεστώτος του Καντάφι στην περιοχή Αλ Χόφρα, συνελήφθη την Δευτέρα, ανάμεσα στις πόλεις Σέμπχα και Ουμ Αλαρανέμπ, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ουαρντούγκου, εκπρόσωπο της «ταξιαρχίας της ασπίδας της ερήμου» στη Βεγγάζη.

Στο μεταξύ, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν όρισε τον Ίαν Μάρτιν ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού στη Λιβύη. Ο Βρετανός διπλωμάτης θεωρείται ειδικός σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανοικοδόμηση κρατών μετά από συρράξεις.

Οι χώρες που υποστηρίζουν το νέο καθεστώς σχεδιάζουν να συναντηθούν, την Τρίτη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, για να καταρτίσουν σχέδια για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την ανάπτυξη μιας αποστολής για την υποστήριξη της ανοικοδόμησης, της οποίας θα ηγείται ο Μάρτιν, και ήρε το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου και την δέσμευση πόρων που ανήκαν στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξαν πυρ κατά τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Λιβύη

«Δώρο» Σαρκοζί στον Καντάφι ένα… θωρακισμένο 4Χ4

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε