Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σταλινικού τύπου σωματική άσκηση προτείνει ο Πούτιν

Σταλινικού τύπου σωματική άσκηση προτείνει ο Πούτιν

Το πρόγραμμα φυσικής άσκησης  που είχε εφαρμοστεί επί Στάλιν, προτείνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν για τους νέους.

Στη σοβιετική περίοδο και στον Στάλιν ανέτρεξε ο Ρωσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να προωθήσει το σχέδιό του για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των νεαρών κυρίως πολιτών και του υγιεινού τρόπου ζωής και μάλιστα, για τον λόγο αυτόν, εμφανίστηκε μαζί με τον ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ σε σχετική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε σχολή πολεμικών τεχνών στα περίχωρα της Μόσχας, ο Πούτιν έκανε έκκληση για την προώθηση της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης στην εκπαίδευση, που έχει τις ρίζες της σε ένα σοβιετικής εποχής σύστημα.

“Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να ανακαλέσουμε την θετική εμπειρία παλαιότερων δεκαετιών όταν το αποκαλούμενο GTO, ‘Έτοιμοι για Εργασία και Άμυνα’ βρισκόταν σε ισχύ στη χώρα μας”, είπε ο Πούτιν. Το μαζικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης GTO εισήχθη την δεκαετία του ’30 επί Στάλιν.

“Η αναβίωση αυτού του συστήματος —με μία νέα, σύγχρονη μορφή— μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη”, είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δασκάλους και προπονητές.

Ο ίδιος κάλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού να μελετήσουν το σχέδιο και είπε ότι η απόδοση των μαθητών με αυτό το σύστημα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν τα πανεπιστήμια εξετάζουν τις αιτήσεις τους.

Οι ταινίες δράσης του Σίγκαλ είναι δημοφιλείς στη Ρωσία και ο ηθοποιός έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο πολλές φορές.

Διαβάστε

Ο Πούτιν υπέρ της ελληνορωμαϊκής πάλης

Συνάντηση με Πούτιν επιδιώκει ο Ν. Αναστασιάδης

Τα είπαν Χριστόφιας – Πούτιν για το δάνειο

Η Goldman Sachs στην υπηρεσία του Πούτιν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε