Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σταμάτησαν την διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό

REUTERS
Η Tepco ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον ωκεανό, από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα. Τεράστια όμως η καταστροφή από την μέχρι τώρα διαρροή.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του σχεδόν κατεστραμμένου από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι των κυμάτων του Ειρηνικού ωκεανού που ακολούθησε, πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, δήλωσε την Τετάρτη, ότι η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενέργεια νερού, στη θάλασα, έχει πλέον σταματήσει.
 
Οι μηχανικοί της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, αγωνίζονταν σκληρά εδώ και ημέρες, στη σημαντικότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ, μέχρι να πετύχουν να σταματήσουν τη διαρροή του ραδιενεργού ύδατος, που διέφευγε από ρήγμα εύρους 20 εκατοστών σε τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2. Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες με τη χρήση αρχικά τσιμέντου και στη συνέχεια χημικού υδρόφιλου πολυμερούς, τελικά το ρήγμα σφραγίστηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με τη χρήση υαλινομερούς υλικού.
 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να εκταμιεύσει έκτακτο κονδύλι ύψους 3 τρισεκατομμυρίων γιεν, δηλαδή περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων, ως πρώτη δόση πρόσθετης δαπάνης από τον προϋπολογισμό για την ανακούφιση των θυμάτων από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ασάχι την Τετάρτη.
 
Βασισμένη σε προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για έκτακτο κονδύλι στον προϋπολογισμό, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε δάνειο προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκτακτη δαπάνη στον προϋπολογισμό.

Μετά την κατακραυγή η… πλατφόρμα – Η TEPCo θέλει να «σκοτώσει» το θηρίο με… σφεντόνα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε