Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σταμάτησαν την λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στο Λένινγκραντ

Σταμάτησαν την λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στο Λένινγκραντ

Οι αρχές σταμάτησαν τη λειτουργία αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Λένινγκραντ λόγω βλάβης. Τα ποσοστά ραδιενέργειας δεν ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα.

Οι αρχές σταμάτησαν σήμερα τη λειτουργία ενός εκ των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λένινγκραντ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία, μετά τον εντοπισμό βλάβης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σταθμού.

Η λειτουργία του αντιδραστήρα Νο 4 διακόπηκε λόγω αποσύνδεσης μιας αντλίας κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ποσοστό της ραδιενέργειας στην περιοχή του σταθμού και γύρω από αυτόν δεν ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα επίπεδα, σημειώνει η ίδια πηγή.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν μόνον οι αντιδραστήρες Νο 2 και Νο 3 του σταθμού του Λένινγκραντ. Η λειτουργία του αντιδραστήρα Νο 1 είχε διακοπεί στις αρχές Ιουνίου για προγραμματισμένες επισκευαστικές εργασίες.

Ο πυρηνικός σταθμός του Λένινγκραντ είναι εξοπλισμένος με αντιδραστήρες ιδίου τύπου με αυτούς που λειτουργούσαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία. Ο αντιδραστήρας Νο 4 του Τσερνόμπιλ είχε εκραγεί στις 26 Απριλίου του 1986 προκαλώντας τη χειρότερη ποτέ καταστροφή στον κόσμο από πυρηνική ενέργεια που χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε