Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σταμάτησε η Τιμοσένκο τη θεραπεία της ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Σταμάτησε η Τιμοσένκο τη θεραπεία της ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Θα λάβει την τελική απόφαση για τη θεραπεία της μετά από διαβούλευση με την κόρη της και τον δικηγόρο της, πρόσθεσε.

Η Ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, που μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, ανέστειλε την θεραπεία της για να διαμαρτυρηθεί κατά της αποκάλυψης πληροφοριών σχετικά με την πορεία της νοσηλείας της, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας.

Η Τιμοσένκο η οποία πάσχει από δισκοκήλη και πολύ πρόσφατα έθεσε τέρμα σε απεργία πείνας 20 ημερών,”αρνήθηκε να δεχτεί τις ιατρικές φροντίδες”, δήλωσε ο Υφυπουργός Ολεξάντρ Tολτστάνοφ σε συνέντευξη τύπου κοντά στην δημόσια κλινική του Χάρκοβου, όπου νοσηλεύεται η πρώην πρωθυπουργός.

Η Τιμοσένκο αρνήθηκε να συνεχίσει τη θεραπεία “σε ένδειξη διαμαρτυρίας”, μετά τη δημοσιοποίηση χθες από την υπηρεσία των φυλακών πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία της θεραπείας της και κυρίως των ωραρίων επίσκεψης των ιατρών, διευκρίνισε η κόρη της, Ευγκένια.

“Εμείς θα υποβάλουμε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου” για τη δημοσιοποίηση των “προσωπικών πληροφοριών” της, δήλωσε η Ευγκένια Τιμοσένκο.

Η απόφαση να αναστείλει τη θεραπεία της έρχεται καθώς ο Γερμανός γιατρός της ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει προσεχώς από την Ουκρανία.

Ο νευρολόγος Λουτζ Χαρμς της Κλινικής Charité του Βερολίνου, που διορίστηκε θεράπων ιατρός της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, ανέφερε πάντως ότι η αποχώρησή του είχε “προγραμματιστεί από την αρχή” και θα αντικατασταθεί από έναν Γερμανό συνάδελφό του.

“Κανένας γιατρός της Charite δεν μπορεί να λείψει για πολλές εβδομάδες, γι αυτό έχουμε ένα σύστημα εναλλαγής”, είπε ο Χαρμς χωρίς να προσδιορίσει την ημερομηνία της αναχώρησής του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε