Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σταθερή η κατάσταση του Μουμπάρακ – Άγνωστο πότε θα δικαστεί

Η πτώση της αρτηριακής πίεσης αποτελεί την αιτία για την εισαγωγή του τέως προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη, όμως η καρδιά του λειτουργεί κανονικά και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

«Το υπερηχογράφημα καρδίας που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως αυτή λειτουργεί κατά 73%, πράγμα που σημαίνει πως η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί», μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Ο 82χρονος Μουμπάρακ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Σαρμ ελ Σέιχ μετά την ανάκρισή του στα πλαίσια των ερευνών για τη βίαια καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που προκάλεσαν 800 θανάτους, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές.

Ο Μουμπάρακ έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για 15 ημέρες για να βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών, ενώ εκκρεμμεί εναντίον του και άλλη έρευνα για διαφθορά.

Η δικαιοσύνη έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να μεταφερθεί ο Μουμπάρακ στο νοσοκομείο των φυλακών Τόρα στο Κάιρο-όπου κρατούνται επίσης και οι δύο γιοί του Αλάα και Γκαμάλ, όπως και πολλοί υπουργοί καις συνεργάτες του-όμως το υπουργείο έκρινε πως το νοσοκομείο τω φυλακών δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη νοσηλεία του.

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του έκπτωτου προέδρου κάνει αναγκαία τη μεταφορά του κοντά στο Κάιρο, όμως δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της διακομιδής του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε