Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη φυλακή γιατί μοίραζαν φάρμακα κατά του Aids… παράνομα!

Προσπαθούσαν να σώσουν όσο γίνεται αρκετούς ασθενείς που πάσχουν από Aids. Όμως αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τις αρχές και οι γιατροί τώρα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης!
 

Τέσσερις επαγγελματίες νοσοκομειακοί από τις ΗΠΑ και ένας τοπικός γιατρός κρατήθηκαν στην αστυνομία επί τριήμερο στη Ζιμπάμπουε για παράνομη χορήγηση σε ασθενείς φαρμάκων κατά του AIDS , έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους και του δικηγόρους των κατηγορουμένων.
 
Οι Αμερικανοί, μεταξύ τους και δύο ειδικευμένες νοσοκόμες, που πρόσκεινται σε εκκλησία Βαπτιστών στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα στο δικαστήριο , σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.
 
Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας αναφέρει ότι οι τέσσερις συνελήφθησαν γιατί χορήγησαν χωρίς συνταγή φάρμακα κατά του ιού του AIDS. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η μεταχείρισή τους στην αστυνομία είναι καλή.
 
Στο δικαστήριο θα παρουσιαστεί σήμερα και ο γιατρός από τη Ζιμπάμπουε .
 
Όλοι συνελήφθησαν στη Χαράρε και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας των Βαπτιστών , στην οποία ανήκουν, εργάζονταν κανονικά επί δέκα χρόνια χωρίς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα με τις αρχές.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη Ζιμπάμπουε το 13% των πολιτών έχουν μολυνθεί από του ιό HIY που σκοτώνει περί τους χίλιους πολίτες εβδομαδιαίως , με βάση επίσημα στοιχεία.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε δεν αντιμετωπίζει με μεγάλη εμπιστοσύνη τις οργανώσεις που επισκέπτονται τη χώρα για να προσφέρουν βοήθεια στον πληθυσμό. Σημειώνεται ότι το 2008 απαγόρευσε σε ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μοιράζουν βοήθεια σε τρόφιμα σε πολίτες που λιμοκτονούσαν κατηγορώντας τα μέλη των οργανώσεων αυτών ότι εμπλέκονται στα πολιτικά πράγματα της Ζιμπάμπουε και ενεργούσαν εναντίον του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε