Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν αυξήσεις

Δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών.

Τη συμφωνία που τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ που ηγείτο των συνομιλιών της κυβέρνησης με το συνδικάτο ver.di  μετά από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσνταμ, ένα προάστιο του Βερολίνου.

Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%.

Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Συνολικά για περίπου 9 εκατομμύρια γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών.

Διαβάστε

Απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια – Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις

Πόσα κερδίζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε