Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στη Λιβύη σήμερα Σαρκοζί και Κάμερον

Λίγες ώρες πριν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός βρεθούν στην Τρίπολη, ο Μουαμάρ Καντάφι ζητά την προστασία του ΟΗΕ για τη γενέτειρα του, Σύρτη.

Ο Συνταγματάρχης ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τη γενέτειρά του (αν και αυτή παραμένει στα χέρια των οπαδών του), από τις «θηριωδίες του ΝΑΤΟ».

“Αν η Σύρτη απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο με στόχο να διαπραχθούν θηριωδίες εναντίον του πληθυσμού της, τότε ο κόσμος έχει την υποχρέωση να μην είναι απών και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επέμβει αμέσως για να σταματήσει αυτό το έγκλημα”, αναφέρει ο Καντάφι σε επιστολή του που αναγνώστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai TV με έδρα τη Συρία.

“Η τρομοκρατία και η καταστροφή που ασκεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Σύρτης είναι απερίγραπτες”, πρόσθεσε ο Καντάφι.

Η επίσκεψη Σαρκοζί και Κάμερον

Νικόλα Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον μεταβαίνουν σήμερα στη Λιβύη, στην πρώτη επίσκεψη δυτικών ηγετών στη χώρα από την ημέρα της πτώσης του καθεστώτος Καντάφι.

Η επίσκεψη αυτή, στην οποία αναφέρονται πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, προετοιμάστηκε με την αποστολή περίπου 160 Γάλλων αστυνομικών στην Τρίπολη, αλλά και τη Βεγγάζη, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μία αποστολή “ασφαλείας”, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επίσκεψη των δύο ευρωπαίων ηγετών επιβεβαιώθηκε, χωρίς όμως να δοθούν άλλες διευκρινίσεις, από πηγές που πρόσκεινται στο λιβυκό καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εξεγερμένοι στην Λιβύη εκτέλεσαν 21 Ευρωπαίους μισθοφόρους

Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν έξω από την Μπάνι Ουαλίντ

Συνέλαβαν αξιωματούχο του Καντάφι

Λιβύη: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στην Τρίπολη

“Κόκκινο σήμα” από την Ιντερπόλ για σύλληψη του Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε