Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στη «μαύρη λίστα» της Κομισιόν η Iran Air

Για λόγους ασφαλείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε τους περιορισμούς που έχει επιβάλει στην Iran Air, απαγορεύοντας στα 2/3 του στόλου της να πετούν στον εναέριο χώρο των 27.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Έλεν Κερνς αρνήθηκε ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος και υπογράμμισε ότι δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες ότι τα ιρανικά αεροσκάφη δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

«Εχουν σχέση αποκλειστικά με τους όρους ασφάλειας, οι έλεγχοι μας είναι υψηλού τεχνικού επιπέδου προκειμένου να βεβαιωνόμαστε ότι τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας», πρόσθεσε.

Εκτός από την Iran Air, στη «μαύρη λίστα» της Κομισιόν μπήκε και η εταιρεία Blue Wing Airlines του Σουρινάμ έπειτα από «μία σειρά ατυχημάτων που σημειώθηκαν στην εταιρεία και από κάποιες σοβαρές ελλείψεις που αποκαλύφθηκαν μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν».

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η Τεχεράνη επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γερμανία, αλλά υπό όρους. Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον ο υπεύθυνος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, Σαΐντ Τζαλιλί, το Ιράν δέχεται να επαναλάβει το Σεπτεμβριο τις συνομιλίες αλλά επιδιώκει την ανάληψη δέσμευσης για το αντικείμενο του διαλόγου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε