Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στη σκιά νέων αποκαλύψεων, ετοιμάζουν διαδήλωση υπέρ του Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βάλλεται από παντού, το κόμμα του «Λαός της Ελευθερίας» οργανώνει διαδήλωση συμπαράστασης στον «καβαλιέρε» στις 13 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο.

Κύριο σύνθημα της κινητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο, θα είναι «οι Ιταλοί λένε όχι στην πολιτικοποιημένη δικαιοσύνη».

Αρχικά, είχαν προγραμματισθεί μια σειρά από μικρότερες διαδηλώσεις σε 100 πόλεις της χώρας. Τελικά, όμως, ο ίδιος ο «καβαλιέρε», φέρεται να προτίμησε μια μεγαλύτερη, εντυπωσιακή συγκέντρωση.

«Δεν θα κάνω πίσω ούτε κατά ένα χιλιοστό, οι Ιταλοί είναι στο πλευρό μου και πρέπει να λάβουν όλοι θέση για να αποσαφηνισθεί ότι δεν έκανα τίποτα το κακό», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, λίγο μετά την άφιξή του σε πάρτι γενεθλίων βουλευτίνας του.

Την ίδια ώρα, μέσω του Τύπου, έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ρούμπι-Καρίμα». Εκτός από την νεαρή Μαροκινή, από τα ντοκουμέντα που οι εισαγγελείς του Μιλάνου απέστειλαν στη Βουλή, προκύπτει ότι στις γιορτές της βίλας του Άρκορε, συμμετείχε και μια δεύτερη ανήλικη.

Η Ίρις Μπεράρντι, Ιταλίδα βραζιλιάνικης καταγωγής, όπως μετέδωσε το Rai 3 επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό τουλάχιστον 30 φορές. Σύμφωνα με μια φίλη της, η Μπεράρντι είχε σειρά «εκ του σύνεγγυς επαφών» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «οι οποίες ήταν πολύ κουραστικές, διότι ο πρωθυπουργός, δεν περιοριζόταν σε μια μόνο παρτενέρ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Il Messaggero.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εισαγγελίας του Μιλάνου, στο σπίτι της Ρούμπι Καρίμα, η αστυνομία κατάσχεσε πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που μπορεί να προσθέσουν ενδιαφέροντα στοιχεία στην μέχρι τώρα έρευνα.

Ο Μπερλουσκόνι, πήρε, πάντως, ανάσα ανακούφισης από την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, που δεν έδωσε το «πράσινο φως» για έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του λογιστή του. Η θέση που υιοθέτησαν τα 21 μέλη της Επιτροπής είναι ότι «τα χαρτιά θα επιστραφούν στο δικαστήριο του Μιλάνου, διότι, στην πραγματικότητα, με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς».

Είναι όμως, σαφές, παράλληλα, ότι οι όλες αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα, που αφορούν το «Ρουμπί-γκέϊτ», δεν έχουν εξαντληθεί. Η άλλη πρωταγωνίστρια των τηλεφωνικών διαλόγων που δημοσιοποιήθηκαν, η 36χρονη Νικόλ Μινέττι, προς το παρόν, παραμένει περιφερειακή σύμβουλος του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» στην Λομβαρδία. Η Μινέττι, κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας, ότι είχε επαφές με σειρά συνοδών και μοντέλων που εμπλέκονται στο όλο σκάνδαλο.

Στους τηλεφωνικούς διαλόγους που ηχογράφησαν οι εισαγγελείς, ακούγεται, όμως, να λέει ότι «δεν θα αφήσει η υπόθεση αυτή, να της καταστρέψει τη ζωή, διότι θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά».

Ο «καβαλιέρε» έχει καταστρώσει, επίσης, συγκεκριμένη στρατηγική, με την οποία ελπίζει να ξεπεράσει τη θύελλα: θα κάνει ό,τι μπορεί, για να πετύχει την παραίτηση του Τζανφράνκο Φίνι από την προεδρία της Βουλής, ενώ έχει ήδη ζητήσει από τους υπουργούς του την άμεση ανανέωση της πολιτικής ατζέντας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε