Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη Βραζιλία το πρώτο ταξίδι του Πάπα

Στη Βραζιλία το πρώτο ταξίδι του Πάπα

Το πρώτο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου εκτός Ευρώπης θα είναι στη Βραζιλία, το καλοκαίρι καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Νεολαίας.

“Με γεμίζει χαρά να αναλογίζομαι ότι ο νέος Πάπας θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του εκτός Ευρώπης, τουλάχιστον έτσι είναι προγραμματισμένο, ταξιδεύοντας στο Ρίο ντε Τζανέιρο”, είπε ο Γκουζμάν Καρικουίρι, γραμματέα της Ποντιφικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την εκλογή του πάπα Φραγκίσκου.

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος είχε ξεκινήσει τις επισκέψεις του τον Αύγουστο του 2005 από την Κολωνία, πάλι για να παραστεί στην Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Νεολαίας, ένα ταξίδι το οποίο ήταν προγραμματισμένο πριν από τον θάνατο του προκατόχου του Ιωάννη Παύλου Β’.

Ο Βενέδικτος παρέστη επίσης στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας στο Σίδνεϊ το 2008 και στη Μαδρίτη το 2011, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές στην τελευταία λειτουργία όπου χοροστάτησε συγκεντρώθηκαν 1,5 εκατομμύριο πιστοί.

Ο Καρικουίρι θεωρεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Ρίο, που είναι προγραμματισμένη για τις 23 με 28 Ιουλίου, “θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή” από τις προηγούμενες.

“Είναι ένα καθολικό, παγκόσμιο γεγονός, αλλά για τους Λατινοαμερικανούς είναι ζωτικής σημασίας ότι ο πάπας θα έρθει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων που θα συμμετάσχουν θα είναι Λατινοαμερικανοί και θα υπάρχει μία τεράστια παρουσία λατινοαμερικανών επισκόπων, ώστε ο πάπας θα συναντήσει ένα εκκλησίασμα που είναι νεαρό και ζωντανό”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας είναι μια ετήσια εκδήλωση που τιμά την πίστη των καθολικών νέων. Τα μέλη της εκκλησίας τηρούν συνήθως αυτή την ημέρα στην τοπική τους επισκοπή. Ωστόσο, κάθε δύο ή τρία χρόνια, η εκδήλωση φιλοξενείται σε μια μεγάλη πόλη, όπου προσκαλούνται καθολικοί νέοι από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη μέρα του νέου Πάπα

Ο Τσάβες μίλησε στον Χριστό για να βγεί Πάπας από την Λατινική Αμερική

Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει Πάπας! Ποιος είναι ο Φραγκίσκος, ο νέος Ποντίφηκας

Ο Πάπας με τον μισό πνεύμονα και την πρώην αρραβωνιαστικιά – Άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Ποντίφηκα 

Αργεντινή: Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η εκλογή του νέου Πάπα στον ευρωπαϊκό Τύπο: Το χέρι του Θεού στο Βατικανό

Η κάρτα μέλους του νέου Πάπα και η αφιέρωση του Μέσι

Ο νέος Πάπας τηλεφώνησε αμέσως στον επίτιμο

Αυτός είναι ο νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!

Habemus papam! – Άσπρος καπνός στο Βατικανό

Η εκλογή του Πάπα σε εικόνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε