Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση περνάνε οι κοκκινομάλληδες

Η κάρτα που θεωρήθηκε προσβλητική για τους κοκκινομάλληδες.

 

“Ραντεβού στα τυφλά” με απαγόρευση της διαφήμισης…

 

Η διαφήμιση του τηλεοπτικού σόου για “ραντεβού στα τυφλά” στην Αγγλία απαγορεύτηκε καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι οι κοκκινομάλληδες δεν είναι γοητευτικοί, ανακοίνωσε η βρετανική εποπτική αρχή για τις διαφημίσεις.
 
Η καταχώρηση σε εφημερίδες της Virgin Media για την εκπομπή “Ραντεβού στα Τυφλά” έλεγε: “Πώς εντοπίζετε έναν κοκκινομάλλη μέσα στο σκοτάδι;”.
 
Η Virgin δήλωσε ότι ο στόχος της εκπομπής ήταν να ανατρέψει την άποψη που έχει ο κόσμος για το ποιος θεωρείται ελκυστικός άνδρας και να ενθαρρύνει τις επιλογές που βασίζονται στην προσωπικότητα του άλλου, αλλά και στην εμφάνισή του.
 
Όμως η εποπτική αρχή των διαφημίσεων δικαίωσε τις καταγγελίες τριών πολιτών ότι η διαφήμιση μπορεί να θεωρηθεί ιδιαιτέρως προσβλητική και πρέπει να αποσυρθεί.
 
Την Τρίτη, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία, η Tesco, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι απέσυρε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα που έδειχνε ένα παιδί με κόκκινα μαλλιά να κάθεται στα πόδια ενός Άη Βασίλη και από κάτω να εμφανίζεται το σλόγκαν: “Ο Αη Βασίλης αγαπάει όλα τα παιδιά. Ακόμα και τα κοκκινομάλλικα”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε