Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Κούβα για θεραπείες ο Τσάβες

Στην Κούβα για θεραπείες ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έφτασε σήμερα στην Κούβα προκειμένου να επαναλάβει τις θεραπείες που είχε ξεκινήσει το περασμένο έτος στην Αβάνα, ανέφερε η εφημερίδα Γκράνμα, επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κουβανικού ΚΚ.

Ο ηγέτης του νοτιοαμερικανικού κράτους «έφθασε σήμερα τα χαράματα αεροπορικώς με την πρόθεση να συνεχίσει την ιατρική θεραπεία προς ενίσχυση της υγείας του, που θα περιλαμβάνει πολλές συνεδρίας χορήγησης υπερβαρικού οξυγόνου», αναφέρεται σε σύντομο κείμενο που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Ο 58χρονος Τσάβες υπεβλήθη τον Ιούνιο του 2011 στην Αβάνα σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία μετά τη διάγνωση καρκίνου.

Σύμφωνα με τον δρ Χοσέ Φέλιξ Ολέτα, πρώην υπουργό Υγείας της Βενεζουέλας, η υπερβαρική οξυγόνωση εφαρμόζεται «σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία και έχουν υποστεί βλάβες στα οστά, ή στο δέρμα».

«Δεν αποτελεί μία καθαυτή θεραπεία κατά του καρκίνου. Θα μπορούσε να αποτελεί μία πειραματική θεραπεία εκφυλιστικού νοσήματος, αλλά πραγματικά αυτό με εκπλήττει», υπογράμμισε ο Ολέτα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε