Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στις 12 Φεβρουαρίου υπογράφεται το μνημόνιο της Κύπρου

Στις 12 Φεβρουαρίου υπογράφεται το μνημόνιο της Κύπρου

Ευρωπαίος επίσημος δήλωσε ότι η Κύπρος έχασε, λόγω κωλυσιεργίας, το τραίνο για το κλείσιμο ενός μνημονίου μαζί με την Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε πως προβλέπει το μνημόνιο για την Κύπρο να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο.

Πρόκειται για τον Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Γιούρογκρουπ και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της κυπριακής «Καθημερινής» δήλωσε ότι αναμένει πως το μνημόνιο για την Κύπρο θα υπογραφεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βίζερ επέρριψε ευθέως την ευθύνη στην κυπριακή κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση συμφωνίας.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Λευκωσίας.

Ο Τόμας Βίζερ είπε ότι η Κύπρος εκτιμούσε ότι θα ενταχθεί σε ενιαίο πακέτο διευθέτησης με την Ελλάδα, την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως αναφέρει, προειδοποιούσε την Λευκωσία ότι καθυστερούσε.

«Αυτή τη στιγμή η Κύπρος έχει χάσει το τρένο», είπε ο Ευρωπαίος επίσημος.

Ο κ. Βίζερ εξέφρασε επίσης ανησυχία για το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους και είπε ότι το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί εν μέρει με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, μια διευθέτηση η οποία, όπως ανέφερε, συνάντησε την διαφωνία της κυπριακής κυβέρνησης.

Η συνέντευξη πυροδότησε νέες επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τόμας Βίζερ, ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται πως η αναποφασιστικότητα, η ατολμία και η ευθυνοφοβία της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια, έχει επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία και σοβαρή συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

«Αντί, έστω και τώρα να συναισθανθούν το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος των πολιτών και της οικονομίας, αντί να απολογηθούν που η Κύπρος έχασε το τρένο και να προσπαθήσουν να επανορθώσουν ό,τι διορθώνεται και αντί να αξιοποιήσουν την στήριξη της αντιπολίτευσης και την βούληση συνευθύνης, που εκδηλώνουν ο δησυ και ο Νίκος Αναστασιάδης, έχουν το θράσος να τους κατηγορούν, συγχύζοντας την υπευθυνότητα με τον εκβιασμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πόδι όλη η Κύπρος για το Μνημόνιο – Συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε