Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στις 13 Αυγούστου ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στην Αργεντινή

 Δύο εξηντάχρονοι άνδρες, που ζουν μαζί εδώ και 34 χρόνια, θα είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που θα

παντρευτεί στην Αργεντινή, μετά την ψήφιση του νόμου την προηγούμενη Πέμπτη που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

    Ήδη από την επομένη της υιοθέτησης του νόμου ο ηθοποιός Ερνέστο Ροντρίγκες Λαρές (60 ετών) και ο Αλεχάντρο Βανέλι (61 ετών) έκαναν αίτηση για να οριστεί η ημερομηνία του γάμου τους.

    “Την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στις 14:00 θα είναι οι πρώτοι (ομοφυλόφιλοι) που θα παντρευτούν”, δήλωσε ο υπεύθυνος του ληξιαρχείου.

    “Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούσαμε να παντρευτούμε, όμως δεν μας το επέτρεπαν. Τώρα, ναι, έχουμε μία ημερομηνία. Με αυτό το νόμο έχουμε μία Αργεντινή πιο αλληλέγγυα, με μεγαλύτερη ισονομία και πιο ελεύθερη”, δήλωσε ο Λαρές.

    “Πιο χαρούμενα απ’ όλους είναι τα εγγόνια μας. Δημιουργήσαμε οικογένεια πριν 34 χρόνια με πολλή αγάπη”, δήλωσε από τη μεριά του ο Βανέλι.

    Η Αργεντινή, το 91% του πληθυσμού της οποίας είναι καθολικοί, έγινε την Πέμπτη η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ζευγάρια των ετεροφυλόφιλων: κοινωνική ασφάλεια, οικογενειακά επιδόματα και γονικές άδειες.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε