Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζουν στον Βέλγιο για την τύχη του Πουτζδεμόν

Στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζουν στον Βέλγιο για την τύχη του Πουτζδεμόν

Στις 14 Δεκεμβρίου θα αποφασίσει το Βέλγιο για την… τύχη του Κάρλες Πουτζδεμόν και το αν θα τον εκδώσει στην Ισπανία. Μαζί του είναι και τέσσερα άλλα μέλη της Καταλονικής κυβέρνησης, όπου διέφυγαν στην χώρα μετά τον “χαμό” που επακολούθησε του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον δικαστή που εξετάζει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζδεμόν, το οποίο εκδόθηκε σε βάρος και των πέντε πρώην μελών της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης.

Ο Πουτζδεμόν και τέσσερις από τους υπουργούς του εγκατέλειψαν την Ισπανία μετά την καθαίρεση της περιφερειακής κυβέρνησής της από τη Μαδρίτη επειδή κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας έπειτα από ένα δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιφέρειας που είχε κριθεί παράνομο από τις δικαστικές αρχές στη Μαδρίτη.

Οι συνήγοροι των Καταλανών έχουν δηλώσει πως, όποια κι αν είναι η απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου, θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες έφεσης ώστε να παραμείνουν οι πελάτες τους στο Βέλγιο τουλάχιστον πέραν της 21ης Δεκεμβρίου, ημερομηνίας που θα διεξαχθούν οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις