Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στις 14 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Αυστραλία

Στις 14 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Αυστραλία

Εκπλήσσοντας τους πάντες η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, ανακοίνωσε ότι οι εθνικές εκλογές στην Αυστραλία θα διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. Σπάζοντας την παράδοση ουσιαστικά έθεσε την χώρα σε προεκλογική εκστρατεία οκτώ μηνών, κάτι που είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

Η τελευταία πιθανή ημερομηνία των εκλογών ήταν η 30η Νοεμβρίου του 2013. Η πρωθυπουργός εξήγησε πως δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών για να μπει η χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται πως το Εργατικό Κόμμα κινδυνεύει να χάσει έως και 18 οριακές έδρες στις φετινές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στην εφημερίδα «Financial Review». Μεταξύ αυτών των οριακών εδρών που κινδυνεύουν να χαθούν συγκαταλέγεται και η έδρα του Hindmarsh στη Νότια Αυστραλία, στην οποία εκλέγεται ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς.

Η πρωθυπουργός εκτιμά πάντως πως οι ψηφοφόροι θα διατηρήσουν την κυβέρνησή της στην εξουσία.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνάται και όταν έρθει η στιγμή θα γίνει και η προεκλογική εκστρατεία. Τώρα είναι η ευκαιρία να κατατεθούν προγράμματα και πολιτικές και όχι να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bild: 22 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στη Γερμανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε