Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στις 19 Ιουνίου ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος ο Βιλπέν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν θα είναι επισήμως ο αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 και μάλιστα ως ηγέτης ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19 Ιουνίου. «Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο πολιτικό κίνημα το οποίο θα είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο», επεσήμανε ο Γάλλος πολιτικός και δεν έκρυψε ότι αισθάνεται άβολα με τις πολιτικές του Σαρκοζί και πως το κίνημά του θα υιοθετεί μία πιο κοινωνική, δίκαιη προσέγγιση.

«Το μότο του αγώνα μας θα είναι μία δημοκρατία αλληλεγγύης», είπε. Ντε Βιλπέν και Σαρκοζί είναι άσπονδοι φίλη από τον καιρό της προεδρίας Σιράκ, όταν ο ένας ήταν πρωθυπουργός και ο δεύτερος υπουργός Εσωτερικών. Η κίνηση του Ντε Βιλπέν να τεθεί αντιμέτωπος με τον Σαρκοζί για την προεδρία της χώρας ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό.

Η ανακοίνωση του Ντε Βιλπέν είναι ένα από τα πολλά σημάδια πως οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ήδη ξεκινήσει και πως ο Σαρκοζί, η επανεκλογή του οποίου θεωρείτο προηγουμένως σχεδόν βέβαιη, μπορεί να αντιμετωπίσει μία σκληρότερη αναμέτρηση απ’ ό,τι αναμενόταν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε