Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στις 22 Ιανουαρίου οι εκλογές στο Ισραήλ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά από μαραθώνια συζήτηση που κράτησε οκτώ ολόκληρες ώρες, η ισραηλινή Βουλή αποφάσισε να ορίσει την 22α Ιανουαρίου ως ημέρα των πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν τον Οκτώβριο του 2013, αλλά η κυβέρνηση του Νετανιάχου ζήτησε την διάλυση της Κνεσέτ, μετά από τις σοβαρές διαφωνίες στον κυβερνητικό συνασπισμό σε σχέση με τον προϋπολογισμό, την πολιτική σχετικά με τη θρησκεία και τις εθνικές διαμάχες με τις αραβικές και άλλες γειτονικές χώρες.

Η προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να επικεντρωθεί στην σκληρή πολιτική απέναντι στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά και στο αγκάθι της οικονομίας.

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μια εύκολη νίκη για τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ και έως σήμερα πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο οποίος είναι πιθανό να ηγηθεί ενός συνασπισμού που περιλαμβάνει εθνικιστικές και θρησκευτικές ομάδες.

Ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα επιδιώξει να επικεντρωθεί και να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα λήψης σκληρών μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών του Ισραήλ.

Μέτρα που θα αφορούν την οικοδόμηση ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Σινά στην Αίγυπτο, και την ανάπτυξη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας έναντι του κύματος ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Ιανουάριο οι πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Ισραήλ: Θα κάνουμε χρήση βίας αν το ESTELLE πλησιάσει τη Λωρίδα της Γάζας

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε το Ισραήλ

Πέρες προς Αχμαντινετζάντ: Εύχομαι να εξαφανιστείς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε