Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στις φλόγες ολόκληρη η Βουλγαρία – 30 νέες εστίες

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας υπολογίζει σε μια εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι έπνεαν χθες με ταχύτητα έως 120 χιλιομέτρων.

Η καύση ξερών φύλλων στις αγροτικές ζώνες γενικεύτηκε σε σημαντικές πυρκαγιές στη Βουλγαρία, λόγω του ξηρού καιρού και των ασυνήθιστα καλοκαιρινών θερμοκρασιών για το Νοέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Τριάντα νέες εστίες εντοπίστηκαν χθες και οι πυροσβέστες παρείχαν βοήθεια σε 305 πληγέντες από τις φωτιές. Η μεγαλύτερη εστία βρίσκεται σε δάσος κοντά στο χωριό Τσέρνι Βιτ, σε ορεινή περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη, στην κεντρική Βουλγαρία. Περίπου χίλιοι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν χθες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή αυτή.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας υπολογίζει σε μια εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι έπνεαν χθες με ταχύτητα έως 120 χιλιομέτρων, στην ορεινή περιοχή του Βράτσα, για να καταστεί δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Η θερμοκρασία, η οποία έφτασε τους 28 βαθμούς χθες στην Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), στη νότια Βουλγαρία, παραμένει υψηλή για την εποχή αυτή. Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία κυμαινόταν μεταξύ των 13 και 15 βαθμών Κελσίου στη Βουλγαρία, ενώ συνήθως αυτήν την εποχή κυμαινόταν σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε